De tasting georgansieerd door Portevinho ging door op het eerste verdiep van ons restaurant, want na een lange tijd van droogte werd er die dag toch een beetje gedruppel voorspeld.
Op de proeftafel stonden er 10 wijnen waaronder ook een aguardente uit de Vinho Verde. Tot de top 3 verkozen wijnen behoren, Quinta do Ameal Loureiro BIO
Quinta de Soalheiro Allo en vervolgens, Anselmo Mendes Alvarinho Muros Antigoste maken. De Niepoort Drink me White Nat'Cool werd veel besproken, een Vinho Verde zonder opsmuk en eentje zoals die vroeger werd gemaakt. Een wijn met een smaak als een oude Geuze. Was dat even schrikken :-)
De volledige proeflijst kan je hieronder vinden.
Vinho Verde ?
Frisse zuren, een laag alcoholgehalte en een tikketlje bruis maken de Vinho Verde wijnen de perfecte zomerse opfrisser. Combineer deze wijn met zeevruchten, gegrilde vis, sashimi, verse zee-egel, krab of kreeft.
Witte en Rosé Vinho Verde-wijnen met een beetje spritz kunnen prosecco vervangen tijdens een brunch of op een picknick. Ze zijn een goede combinatie met pittige verse kazen, prosciutto, koude rotisserie-kip of Griekse salade.
We zijn klaar voor een lange hete zomer.
Saúde !
Comments