Ethiopië de geboorteplaats van koffie is.
De Arabicaboom komt van oorsprong uit Ethiopië, waar hij in het wild groeide. Het woord koffie is afkomstig van de Ethiopische plaats Kaffa, van waaruit de soort naar de Arabische landen werd verspreid.
In 2008 begon de Ethiopische warenmarkt met het verhandelen van koffie.
De smaakkarakteristieken van Ethiopische koffiesoorten zijn voornamelijk fruitig (zwarte & rode bessen), floraal en kruidig, met een hogere zuurgraad en een licht tot medium mondgevoel.
De beste koffiebonen komen uit Ethiopië
Ongeveer 50% van de koffieproductie wordt op een hoogte van 1500 meter of meer aangebouwd.
Ongeveer de helft van de geproduceerde koffie wordt zelf verbruikt.
Ethiopië is de vierde grootste producent van koffie ter wereld is, na Brazilië, Vietnam en Colombia.
De Ethiopiërs hebben sterke culturele tradities en belangrijke evenementen worden altijd geopend met een ‘koffieceremonie’ die tot wel 3 uur kan duren
top of page
bottom of page
Comments